Loading...

Tours op maat

Tours op maat 2018-01-22T16:20:17+00:00

AANVRAGEN TOUR OP MAAT

Voor groepen die Thessaloniki bezoeken verzorgen wij originele programma’s op maat. Bezoek je Thessaloniki met een businessclub, groep collega’s of een vriendengroep? Vraag ons om advies en wij zorgen voor een onvergetelijk verblijf in Thessaloniki. Op onze website heb je waarschijnlijk al gelezen over onze leuke fiets- en wandeltours, maar we doen veel meer.

Meet in Thessaloniki

Bij aankomst in Thessaloniki zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat je niet hoeft na te denken over openbaar vervoer naar je hotel; wij hebben je transfer al geregeld en de chauffeur wacht je op in de aankomsthal van de luchthaven. Ook tijdens je verblijf in Athene kunnen we verschillende transfers voor je verzorgen.

In overleg met de groep stellen we een programma samen van verschillende tours op maat. In onderstaand overzicht geven we je een idee van de mogelijkheden, maar ook je eigen ideeën kun je met ons bespreken. Uiteraard is het ook mogelijk om tours buiten de stad door ons te laten organiseren. Hieronder geven we je een aantal ideeën. Heb je zelf een leuk idee wat hier niet bij staat? Laat het ons weten!

Enkele suggesties:

Dagtour naar Vergina en het Timios Podromus klooster

Deze dagtour naar Vergina en het Timios Podromus klooster vertrekt per (mini)bus vanuit Thessaloniki. Vergina ligt het op ongeveer 45 minuten afstand van Thessaloniki. Ongeveer 40 jaar geleden was Vergina niet meer dan een lage heuvel begroeid met gras. De Griekse archeoloog Manolis Andronikos had het vermoeden dat er meer moest zijn en hij kreeg gelijk. Onder de heuvel zijn compleet intacte graven gevonden van de familieleden van Alexander de Grote. Ook eigendommen van de familieleden zoals kleding, goud, wapens, speelgoed en grafgeschenken zijn in goede staat terug gevonden.

Na een kort ritje door de wijngaarden, niet ver van Vergina, vind je het bijzondere orthodoxe Timios Podromus klooster. Alleen het fenomenale uitzicht over de ruige bergen en de rivier is al de moeite waard. Het is één van de weinige kloosters die nog over zijn in de omgeving en de monniken leiden ons graag rond. De centrale kerk, boordevol kleurrijke iconen, is een mooie attractie, net als de verschillende kapelletjes op het terrein die zijn geweid aan een of meerdere heiligen uit de buurt.

Loading...

Dagtour of tweedaagse tour met overnachting naar de Meteora kloosters

De kloosters van Meteora bij Kalambaka zijn één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Griekenland. De typisch gebouwde kloosters, bovenop op steile rotspartijen trekken talloze toeristen.

De Meteora heeft in totaal zes “zwevende” kloosters.Het Griekse woord meteorizomai betekent in de lucht zweven en zeker in de wintertijd, als de kloosters soms zijn gehuld in een mistige deken, wordt de betekenis hiervan duidelijk. Mysterieus en indrukwekkend zijn de rotspartijen die hoog boven de vallei uitsteken. Bovenop prijken de zes kloosters.

Oorspronkelijk waren het 24 kloosters, maar tegenwoordig zijn er nog maar zes bewoond door monniken. Twee kloosters hanteren nog steeds het monastieke regime en de andere vier zijn musea en toeristische bezienswaardigheden geworden. De geschiedenis van deze sprookjesachtige omgeving gaat terug naar het einde van de 11e eeuw. Wij bieden de meteora kloosters als dagexcursie aan, maar het is ook mogelijk om een dag langer in deze omgeving te verblijven en te overnachten in de omgeving van Kalambaka.

Loading...

Workshop Grieks koken op locatie

Altijd al willen weten hoe je een heerlijke pastitsio, moussaka, keftedakia of stifado moet maken? Wij komen op locatie voor je koken en delen onze recepten met je. Tijdens deze workshop gaan we samen met de groep naar de markt of lokale supermarkt om inkopen te doen. Vervolgens koken we samen met de groep en serveren we het diner of de lunch. Deze workshop bieden we aan voor klanten die in een appartement of huis verblijven met uitgebreide keuken.

Duur: 1 uur inkopen doen + informatie over Griekse producten, 3 uur durende kookworkshop
Prijs: 65 eur pp (bij deelname van 8 personen, bij grotere groepen wordt de prijs lager)
Minimale deelname: 8 personen

Inclusief:

  • driegangen diner of lunch van traditionele Griekse gerechten
  • Griekse wijn
  • kookschriftje met recepten
  • Nederlandstalige uitleg tijdens de workshop en het bezoek van de markt