Met deze online kookworkshop leer jij traditioneel Grieks te koken. Chefkok Nikos van restaurant Ellinikon in Thessaloniki bereidt dagelijks de lekkerste gerechten voor de locals van Thessaloniki. Maar ook voor de buitenlandse gasten.

Thessaloniki is een culinair paradijs en dat geeft Chefkok Nikos de inspiratie om bijzondere gerechten te creëren.

Met deze kookworkshop laten Chefkok Nikos en onze Grieks Nederlandse Mirjam jullie zien hoe je een van de meest traditioneel Griekse gerechten thuis klaarmaakt. De gigantes. Ofwel grote bonen in tomatensaus uit de oven! In de online video leer je stap voor stap hoe je dit populaire gerecht maakt. Naast de gigantes vind je in de foodbox ook het recept voor dakos. Dit is een bekende Kretenzische salade van o.a. tomaat, feta en dakos (gerst beschuit). In de foodbox vind je de typische Griekse producten die je niet zo snel in de Nederlandse winkels vindt. Hierdoor bereid jij thuis de lekkerste Griekse recepten!

De producten komen van kleine ondernemers bij wie Mirjam en zelfs haar oma vaste klant waren. Alle winkeltjes vind je rondom de bekende Kapani markt. Dit is de oudste traditionele foodmarkt van Thessaloniki.

Bestellen

Wil je ook leren hoe je deze heerlijke gigantes en dakos klaarmaakt? Je kunt de foodbox en de online kookworkshop bestellen door ons een berichtje te sturen via het contactformulier. 

PRIJS

49,- euro (exclusief verzendkosten)
Verzendkosten naar Nederland: 15 euro

INBEGREPEN

  • Exclusieve Foodbox met de volgende ingrediënten die je nodig hebt om de gigantes en dakos klaar te maken; gedroogde grote witte bonen, goede kwaliteit olijfolie, vers gedroogde oregano, dakos en tsipouro. Daarnaast  krijg je een verrassing!  (Let op: verse producten en kruiden moet je zelf aanschaffen en worden niet opgestuurd)
  • Qr-code van de video’s waarin je in het Nederlands uitgelegd krijgt hoe je de gerechten stap voor stap maakt
  • Ook krijg je het kookboekje met daarin de gedetailleerde recepten. Daarnaast vind je de leuke weetjes in dit boekje.