Site pictogram Fietstours, wandeltours, fly and drive | Let's Meet in Thessaloniki

Een vijfdaagse reis naar Olympus

Het Olympus gebergte ligt op een uur rijden afstand van Thessaloniki. Het is de verblijfplaats van de 12 Griekse Goden. Daarnaast is de Olympus berg de hoogste van Griekenland en is 2.917 meter hoog. Zodat jij het beste uit je trip naar Olympus kan halen heb ik de leukste dingen om te doen voor je op een rij gezet.

Day 1: Aankomst in Litochoro

Vandaag arriveer je in Litochoro. In Litochoro vind je het National Park museum. Het is een geweldig museum met informatie over de flora, fauna en geschiedenis van het Olympus gebergte.  

 

Dag 2: Agios Dionysios en de wandeling

Op dag 2 wandel je van Agios Dionysios naar Agapitos Refuge. Je wordt naar het klooster van Agios Dionysios gebracht en vanuit daar loop je naar Agapitos Refuge. De aanwezigheid van het kristalheldere water van de rivier maakt het wandelen lonend. Via houten bruggetjes steek je de rivier een paar keer over. De klim door de kloof van Enipeas naar café Prionia is geleidelijk. Het pad is goed gemarkeerd en schoon. Dit pad leidt je naar de schuilplaats.   

Totale afstand: 8,9 km 

Dag 3: Hiking Mouses Plateau 

Deze dag maak je een wandeling van het Mouses Plateau naar de Kakalos refuge. Het is een flinke klim door het bergachtige gebied. Na de wandeling word je beloond met een adembenemend uitzicht over de Mytikas vanaf de Skala-top. De Skala-top ligt namelijk op 2911 meter hoogte! Geniet van het uitzicht en daal af naar Kakkalos Refuge.  

Totale afstand: 11 km 

Dag 4: Wandeling naar Koromilia Refuge

Op dag vier maak je een wandeling naar de schuilplaats van Koromilial. Vanaf Mouses Plateau bereik je de Giosos en daal je af naar Laimos. Je daalt nog verder af en steekt de paden over om uiteindelijk de schuilplaats van Koromilia te bereiken. Hier breng je de nacht door. 

Totale afstand: 11,8 km 

Dag 5: Terugkeer uit Koromilia Refuge

Na een nacht in Koromilia begint de afdaling via steile bospaden. Je geniet ondertussen van de bomen en het prachtige uitzicht over de zee. De Orlia-beek is een heerlijke plek voor een pauze. Bij Agios Konstantinos word je door een taxi opgehaald en naar Litochoro gebracht. 

Totale afstand: 5,9 km

Mobiele versie afsluiten