Het is alweer vier jaar geleden dat Monique van Hulst 17 Nederlandse Cortina fietsen kocht bij de Geus tweewielers in Oud-Beijerland. De fietsen werden direct op transport gezet naar Athene.
Haar fietstourbedrijf “Let’s Meet in Athens” is nu een begrip in Athene. Inmiddels staan er 45 Cortina fietsen. Dagelijks trekken zij de aandacht van verbaasde Grieken wanneer ze in groepen door de straten van deze wereldstad fietsen. Bijna niemand fietst in Athene en juist daarom is het veilig. Automobilisten en omstanders zijn vaak zo verbaasd als ze een groep omafietsen voorbij zien komen dat ze vanzelf even stoppen. Ze roepen: ‘Bravo!’ en zwaaien vrolijk. Na zware tijden van crisis in Griekenland worden nieuwe initiatieven enorm gewaardeerd.

Nederlandse Cortina fietsen

Hoewel Monique haar geboortedorp Oud-Beijerland soms mist, denkt zij er niet over om Griekenland te verlaten.
Het land heeft haar hart gestolen en het succes van haar bedrijf heeft het mogelijk gemaakt om verder uit te breiden.
Tijdens haar laatste bezoek aan Oud-Beijerland is zij om de tafel gaan zitten met Pieter de Geus van de Geus tweewielers om uitbreidingsplannen te bespreken. Athene heeft nu voldoende fietsen, maar een tweede bestemming stond hoog op haar verlanglijstje.

Thessaloniki

Thessaloniki in het noorden van Griekenland is een prachtige stad met een boeiende geschiedenis en cultureel gezien veel mogelijkheden. Met dagelijkse rechtstreekse vluchten van Transavia vanuit Amsterdam leek dit een logische volgende stap.
Bij een nieuwe stad hoort een nieuwe kleur fiets, zei Pieter en vertelde vol enthousiasme over de nieuwe Cortina modellen van 2018.
De groenblauwe Cortina’s zijn vrijwel direct bij binnenkomst op transport gegaan naar Thessaloniki. Ook hier wordt dagelijks vol trots verteld over de samenwerking met de Geus, de fietsenwinkel waar Monique ooit haar allereerste kinderfiets cadeau kreeg.

Fietsen in Thessaloniki

Wat kun je verwachten van een fietstour in Thessaloniki? De tweede grote stad van Griekenland is veel minder bekend dan Athene, maar minstens net zo leuk.
Ook hier worden onze fietstours begeleid door enthousiaste Nederlandse begeleiders die je met gemak de leukste plekjes van de stad laten zien. Zij kennen de Griekse cultuur door en door omdat ze al jaren in de stad wonen.
We bezoeken lokale markten, fietsen langs de interessantste bezienswaardigheden en geven veel tips om lekker te eten en te drinken.

Rondreis Noord-Griekenland

Thessaloniki is bovendien de perfecte start voor een rondreis door Noord-Griekenland, die je overigens ook volledig kunt laten uitstippelen door Monique en haar collega’s. Wil je meer van Griekenland zien dan alleen een van de steden? Denk eens aan een autorondreis.
Monique organiseert naast fiets- en wandeltours ook pakketreizen langs de mooiste plekken van Noord-Griekenland.