Nathalie Borst

Nathalie Borst

Nathalie woont sinds het voorjaar van 2017 in Thessaloniki. Toen ze voor de eerste keer naar Griekenland kwam, heeft het land meteen haar hart gestolen. De prachtige natuur, de hartelijke inwoners en natuurlijk de Griekse keuken hebben daar allemaal hun bijdrage aan geleverd. Thessaloniki heeft voor haar nog iets extra bijzonders. Alhoewel het een grote stad is, zelfs de op een na grootste stad van het land, voelt het voor haar alsof je in een groot dorp bent. De sfeer is gezellig er is altijd wel iets te doen. Jaarlijks vinden er onder andere een food festival, film festival en diverse sportevenementen plaats.

Maar Thessaloniki is meer dan alleen gezelligheid. Het is namelijk ook een historische stad. Een wandeling door Thessaloniki betekent voor Nathalie eigenlijk ook het openslaan van een geschiedenisboek. Zo vind je er onder andere de overblijfselen van een keizerlijk paleis, een Ottomaans badhuis en de eeuwenoude Agia Sofia die zowel dienst heeft gedaan als orthodoxe kerk en moskee.

Nathalies favoriete plek in de stad is de lange boulevard langs het water. Vanaf de Witte Toren maakt ze graag lange wandelingen. Onderweg geniet ze van het uitzicht (op heldere dagen is zelfs de Olympus aan de overkant goed te zien), maar ook van de voorbijgangers. Groepjes scholieren, verliefde stelletjes, joggers en oudere mannen die hun levenservaringen delen. Ze vertoeven hier graag en Nathalie snapt het maar al te goed.

Een wandeling oftewel ‘volta’ door de stad maken gaat voor Nathalie niet zonder een heerlijke koude koffie! Hoewel ze er in het begin haar neus voor ophaalde, kan ze nu niet meer zonder. Vooral op warme dagen is haar favoriete Freddo Espresso een echte verwennerij. Deze koffie raadt ze iedereen dan ook graag aan. In combinatie met een stukje bougatsa kan je dag niet meer stuk.

2018-04-03T13:43:20+00:00