De leukste wijk van Thessaloniki

De leukste wijk van Thessaloniki

Een nieuw kantoor

Een paar maanden geleden is het idee ontstaan om het concept van Let’s Meet in Athens uit te breiden naar Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland.
Niet lang daarna startte ook de zoektocht naar een geschikte plek voor ons nieuwe kantoor.
Net als in Athene wilde ik graag ook hier iets in de leukste buurt van Thessaloniki vinden. Al snel wist ik zeker dat dit de wijk Valaouritou zou worden. De wijk die mijn hart gestolen had bestond uit
voornamelijk leegstaande pandjes, afgewisseld met hippe barretjes, restaurants en nieuwe concepten van voornamelijk jonge ondernemers.

De zoektocht naar een geschikt pand

Met zoveel leegstand van kleine pandjes leek het mij een makkie om iets geschikts te vinden. Uiteindelijk bleek het niet zo makkelijk als ik dacht. Veel makelaars waren niet geinteresseerd, eigenaren wilden niet verhuren of er moesten vergunningen worden aangevraagd voor water en toilet.
Omdat ik al in februari wil starten met onze tours was 5 maanden wachten op een vergunning voor water helaas geen optie. Een paar weken en een paar flinke teleurstellingen verder hebben we dan eindelijk het pand gevonden. Mooier kan eigenlijk niet; groot genoeg voor onze fietsen en een werktafel en in de leukste wijk van Thessaloniki.

De leukste wijk van Thessaloniki

Onze buren zijn zo ontzettend leuk! Schuin tegenover ons zit de hippe bar met originele cocktails en een relaxed publiek, direct daarnaast een heerlijk en betaalbaar lunchcafe, een traitteur, een kapper, handwerkcafe en heel goed restaurant.
Ik vind het zo ontzettend leuk dat wij ons kantoor gaan openen in deze buurt dat ik heb besloten een blog te schrijven over onze buren en ze daarin kort aan onze lezers voor te stellen.

Mahalo
In dit hippe lunchcafe vind je originele lunchgerechten zoals mini tortillas met gemarineerde kip, cherrytomaatjes en geraspte rode kool, heerlijke soepen, gestoomde aziatische broodjes en heel veel meer. Drankjes bestel je en komen van de buren, het gorilas cafe

Gorilas
Bijzondere cocktails in een industreel pand. De barmannen zien er uit als weggelopen uit een scheikundelab. Heerlijk relaxed en hip publiek. Hier lunch of dineer je met de gerechten van de buren van Mahalo.

Maitr & Margarita
Modern Grieks restaurant met bijzonder lekkere gerechten en originele ingredienten zoals kaas in kataifi deeg, groene salade met eend en runderlever met worteltjespuree en pareluitjes!

Event house
Iets te vieren of te organiseren? Dan kun je event house afhuren. Momenteel vind je hier een handwerkcafe, super leuk.

2018-01-23T10:59:23+00:00