Thessaloniki wordt in de weken voor kerst omgetoverd tot een waar kerstspektakel. Door de hele stad worden kerstactiviteiten georganiseerd, wat zorgt voor een magische sfeer. Laat je verrassen door de kerstversiering op de pleinen en een mix van zowel Europese als Griekse kersttradities. De hele stad is verlicht en de versiering is mooier dan ooit. Kerst in Thessaloniki zul je niet snel vergeten.

Het Aristotelousplein

Het Aristotelousplein verandert in deze tijd in een waar kerstparadijs. Het meest centrale plein van Thessaloniki is opgesplitst in verschillende gebieden. Er is een speciale route gemaakt van de Niki boulevard naar Egnatia weg. Bezoekers zullen onder de indruk zijn van indrukwekkende kerstdecoraties. Start bij de verlichtte kubussen, voorzien van driedimensionale bomen, gemaakt van spiegel plexiglas. Volg het pad van de driehoekige, 5 meter hoge, verlichte bogen. Zo kom je uiteindelijk uit op het Dikastirion plein.

Het Dikastirion plein

Dit plein is omgetoverd tot een grote kerstmarkt. Deze kerstmarkt heeft iets weg van de Duitse kerstmarkten, maar wij verzekeren jullie dat de Griekse kersttradities niet ontbreken. De geur van het traditionele kerstkoekje Melomakarona vervangt die van de Glühwein. Hier kun je 39 houten huisjes bezoeken en genieten diverse lokale kerstproducten.

Voor de jonge bezoekers is er het dorp van de kerstman. In de houten huisjes kun je dagelijks deelnemen aan kerstactiviteiten. Zo leren de elven je koekjes bakken en helpen ze je met een brief te schrijven naar de kerstman.

Kerstsfair ‘Astero Cosmos’ in Helexpo

Kun je geen genoeg krijgen van Kerst in Thessaloniki? Ga dan naar de Astero Cosmos fair. Hier vind je twee schaatsbanen van maar liefst 23.000 vierkante meter. Verder kun je als bezoeker genieten van theater, dans- en acrobatische voorstellingen. Andere activiteiten die hier georganiseerd worden zijn: knutselen,schminken en een poppentheater. De entree bedraagt 7 eur per persoon.

Jaarwisseling op het Aristotelous plein

Hou je van Griekse muziek? Bezoek dan zeker dit plein tijdens de jaarwisseling en geniet van spectaculaire concerten van beroemde Griekse zangers en bands. Het nieuwe jaar wordt ingewijd door een indrukwekkende vuurwerkshow vanaf de boten in de haven.

TIP: Een speciale locatie om de jaarwisseling te vieren is het Electra Palace hotel.
Vanaf het dakterras heb je een geweldig uitzicht op het Aristotelous plein en de zee.