Het Octagon Paleis is een bezienswaardigheid in Thessaloniki wat heel indrukwekkend is. Dit paleis maakt onderdeel uit van het complete complex van keizer Galerieus. De bezienswaardigheid bevindt zich op het Navarinoplein en werd in 300 voor Christus gebouwd. Het heet Octagon Paleis, want ‘Octo’ betekent 8 en ‘gonios’ betekent ‘hoek’. De constructie begon in 300, maar Galerius heeft hier nooit gewoond. Het gebouw was namelijk pas twee jaar na zijn dood af.

Een paleis vol mozaieken

Het paleis was erg luxueus gebouwd en de hele vloer was gemaakt van mozaïek. Wat leuk is om te weten, is dat de mozaïekvloer elke winter wordt bedekt met zand. Dit gebeurd om de vloer te beschermen tegen de sneeuw. De oppervlakte van deze vloer was ongeveer 700.000 vierkante meter.

Thessaloniki heeft heel veel geheimen

Momenteel is alleen de eerste verdieping van het paleis zichtbaar, want de rest ligt onder de grond. Bezoek je het hele complex van Galerius? Dan zie je veel meer bijzonders. Er is namelijk een hippodrome. Deze ligt verborgen onder de grond en hier werden vroeger paardenraces gehouden. Deze bezienswaardigheid ligt onder de hoge gebouwen, links van het paleis.

Bezoek aan het Octagon Paleis

De entree voor het paleis is €6. Met dit ticket kan je ook de Romeinse Agora bezoeken. Tijdens je bezoek aan Thessaloniki is het zeker de moeite waard om deze bezienswaardigheid te bewonderen. Ga zelf op ontdekking en bekijk de oude ruïnes.

Er is ook een mogelijkheid om het paleis te bezoeken onder begeleiding van een officiële gids. De gids laat je kennis maken met de geschiedenis van het paleis. Heb jij interesse in een tour met een officiële Engelstalige gids? Neem dan contact met mij op en ik informeer je over de mogelijkheden en prijzen.