Loading...

Fly-drive Noord-Griekenland | Thessaloniki

Fly-drive Noord-Griekenland | Thessaloniki 2018-04-01T14:06:53+00:00

RESERVEER FLY AND DRIVE

Een autorondreis is de perfecte manier om het noorden van Griekenland te ontdekken. Met onze fly-drive land je op de luchthaven van Thessaloniki. Daar begint je rondreis. Wij hebben al het uitzoekwerk voor je gedaan en de mooiste plekken geselecteerd. Voor elke overnachting hebben wij gezorgd voor een kleinschalige accommodatie waar je de echte Griekse gastvrijheid kunt ervaren. De autoroutes zijn zorgvuldig door ons uitgezocht en komen langs de meest bijzondere plekken van Noord Griekenland.

Fly-drive | Hoe werkt het?

Via onze website maak je een boeking voor de fly-drive. Zodra deze bevestigd is kun je zelf de vliegtickets boeken. Dit kan heel eenvoudig via de link op onze website. Wanneer de tickets geboekt zijn gaan wij voor je aan de slag met het reserveren van de huurauto en de hotels. Bij aankomst in Thessaloniki word je persoonlijk ontvangen door een Nederlandstalige medewerker van ons kantoor die je een uitgebreide briefing zal geven over de fly-drive. Gedurende jouw reis zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

Maatwerk

Wij hebben een van de mooiste routes door het noorden van Griekenland voor je samengesteld. Daarnaast is het mogelijk een route op maat voor je te maken. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een fly-drive op maat? Stuur dan een mail naar info@meetinthessaloniki.eu.

Het programma

8-daagse Fly & Drive Noord Griekenland
Dag 1: Thessaloniki – Litochoro
Dag 2: Litochoro – Kalambaka
Dag 3: Kalambaka
Dag 4: Kalambaka – Kastoria
Dag 5: Kastoria
Dag 6: Kastoria – Loutra
Dag 7: Loutra – Vergina
Dag 8: Vergina – Thessaloniki

Dag 1: Thessaloniki – Litochoro

Litochoro is een geliefd dorp onder de wandelaars en klimmers. Vanaf Litochoro heb je uitzicht over de Troon van Zeus. Ook is het een belangrijk deel van de Europese E4 wandelroute, deze loopt van Litochoro naar Meteora. Het Olympus gebergte is volgens de Griekse mythologie “het huis van de twaalf Goden” en de twaalf goden leefden op de Troon van Zeus. De goden hadden de top van het Olympus gebergte gekozen omdat dat werd gezien als de grens tussen hemel en aarde. Vanaf deze top konden ze al het leven goed in de gaten houden en waren ze tegelijkertijd dichtbij de hemel. Het Olympus gebergte is een nationaal park en wordt beschermd door UNESCO.

In de buurt van Litochoro:
In het plaatsje Dion bevinden zich de archeologische opgravingen van de Heilige stad der Macedoniërs. Op deze plaats kwamen duizenden Macedoniërs samen voor de feesten “de Olympiaden voor Dias” die vanaf de 5e eeuw voor Christus gevierd werden. Onder andere Koning Filip II en Alexander de Grote hebben hier hun overwinningen gevierd. Breng een bezoek aan de opgravingen en waan je terug in de tijd tot 400 jaar voor Christus!

MeteoraMeteora

Dag 2/3: Litochoro – Kalambaka (Meteora)

Vandaag rijd je naar het achtste wereldwonder, de Meteora. Op deze torenhoge rotsen hebben de monnikken vroeger kloosters gebouwd om zo dicht mogelijk bij God te zijn.

In Meteora worden nog vier kloosters bewoond en zijn er in totaal zes geopend voor bezoek:

  • the Holy Monastery of Great Meteoron
  • the Holy Monastery of Varlaam
  • the Holy Monastery of St. Stephen
  • the Monastery of Holy Trinity
  • the Holy Monastery of St. Nicholas Anapausas
  • the Holy Monastery of Rousanou

Je verblijft twee nachten in het stadje Kalambaka wat aan de voet van Meteora ligt. Kalambaka is een schattig, pittoresk dorp met gezellige taverna’s. Het is vlak naast de rivier Pinios gelegen.

Let's Meet in ThessalonikiKastoria

Dag 4/5: Kalambaka – Kastoria

Je rijdt vandaag naar het plaatsje Kastoria waar je twee nachten verblijft. De gelijknamige streek Kastoria is adembenemend mooi met hoge en lage bergen, rivieren en meren. De stad zelf is een echte parel, prachtig gelegen aan het Orestiadameer en loopt door als schiereiland in het meer. Het staat in Griekenland bekend om de bontverwerking. Zijn statige herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw laten zien wat een rijkdom deze stad heeft gekend. Aan de oevers van de rivier zijn leuke traditionele en moderne restaurants gelegen.

Leuke activiteiten in Kastoria:

  • wandelen of fietsen rondom het meer
  • kanovaren of zeilen in het meer
  • het stadje Argos Orestiko, bekend om zijn bontproductie, kleden en tapijten

Loutra Pozar - picture by Greece is Loutra Pozar

Dag 6: Kastoria – Loutra

Vandaag rijd je door naar Loutra! Onderweg is het zeker de moeite waard de watervallen in Edessa te bezoeken. Loutra staat bekend om de warmwaterbronnen die door een rivier opgesplitst worden in warm en koud. In de omliggende dorpjes hoor je het water door de kanalen suizen!

Noord Griekenland | Let's Meet in ThessalonikiDe muren van Vergina

Dag 7: Loutra – Vergina

Vandaag rijd je naar de oude hoofdstad van Macedonië, Vergina, waar je de laatste nacht zal verblijven.

Vergina staat bekend als één van de meest indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden van Griekenland. Hier werd, onderaan een groene heuvel, de graftombe van Koning Filip II gevonden. Er is nu een museum van gemaakt. Talloze schatten, schilderijen en graven zijn hier gevonden. Het museum is toegewijd aan Koning Filip II, Alexander de Grote en zijn zoon Alexander IV.

Vlakbij Vergina ligt het klooster van Timios Podromus. Alleen de rit ernaartoe is al de moeite waard! De ligging van het klooster is aan de rand van de klif met uitzicht over de bergen en het meer.

Dag 8: Vergina – luchthaven Thessaloniki

RESERVEER FLY AND DRIVE