Loading...

Flydrive noord Griekenland | Thessaloniki

Flydrive noord Griekenland | Thessaloniki 2017-12-16T09:06:59+00:00

RESERVEER FLY AND DRIVE

Een autorondreis is de perfecte manier om het Noorden van Griekenland te ontdekken. Met onze Flydrive landt u op de luchthaven van Thessaloniki van waar de rondreis begint. Wij hebben voor u al het uitzoekwerk gedaan en de mooiste plekken geselecteerd. Voor elke overnachting hebben wij gezorgd voor een kleinschalige accommodatie waar u de echte Griekse gastvrijheid kunt ervaren. De autoroutes zijn zorgvuldig door ons uitgezocht en komen langs de meest bijzondere plekken van Noord Griekenland.

Fly and Drive | Hoe werkt het?

Via onze website maakt u een boeking voor de fly drive. Zodra deze bevestigd is kunt u zelf de vliegtickets boeken. Dit kan heel eenvoudig via de link op onze website. Wanneer uw tickets geboekt zijn gaan wij voor u aan de slag met het reserveren van de huurauto en de hotels. Bij aankomst in Thessaloniki wordt u persoonlijk ontvangen door een Nederlandstalige medewerker van ons kantoor die u een uitgebreide briefing zal geven over de flydrive. Gedurende uw reis zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

Maatwerk

Wij hebben een van de mooiste routes voor u samengesteld door het Noorden van Griekenland. Daarnaast is het mogelijk een route voor u op maat te maken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een flydrive op maat stuur dan een mail aan info@meetinthessaloniki.eu.

Het programma

8-daagse Fly & Drive Noord Griekenland
Dag 1: Thessaloniki – Litochoro
Dag 2: Litochoro – Kalambaka
Dag 3: Kalambaka
Dag 4: Kalambaka – Kastoria
Dag 5: Kastoria
Dag 6: Kastoria – Loutra
Dag 7: Loutra – Vergina
Dag 8: Vergina – Thessaloniki

Dag 1: Thessaloniki – Litochoro

Litochoro is een geliefd dorp onder de wandelaars en klimmers. Vanaf Litochoro heb je uitzicht over de Troon van Zeus. Ook is het een belangrijk deel van de Europese E4 wandelroute, deze loopt van Litochoro naar Meteora. Het Olympus gebergte is volgens de Griekse mythologie “het huis van de twaalf Goden” en de twaalf goden leefden op de Troon van Zeus. De goden hadden de top van het Olympus gebergte gekozen omdat het werd gezien als de grens van hemel en aarde. Vanaf deze top konden ze al het leven goed in de gaten houden en waren ze tegelijkertijd dicht bij de hemel. Het Olympus gebergte is een nationaal park en wordt beschermd door UNESCO.

In de buurt van Litochoro:
In het plaatsje Dion bevinden zich de archeologische opgravingen van de Heilige stad der Macedoniërs. Op deze plaats kwamen duizenden Macedoniërs samen voor de feesten “de Olympiaden voor Dias” die vanaf de 5e eeuw voor Christus gevierd werden. Onder andere Koning Phillip II en Alexander the Great hebben hier hun overwinningen gevierd. Breng een bezoek aan de opgravingen en waan je terug in de tijd tot 400 jaar voor Christus!

MeteoraMeteora

Dag 2/3: Litochoro – Kalambaka (Meteora)

Vandaag rijdt u naar het 8ste wererldwonder! Meteora, torenhoge rotsen waar de monniken vroeger kloosters op hebben gebouwd om zo dicht mogelijk bij God te zijn.

In Meteora zijn nog vier kloosters bewoond en zes kloosters geopend voor bezoek:

  • the Holy Monastery of Great Meteoron
  • the Holy Monastery of Varlaam
  • the Holy Monastery of St. Stephen
  • the Monastery of Holy Trinity
  • the Holy Monastery of St. Nicholas Anapausas
  • the Holy Monastery of Rousanou

U verblijft twee nachten in het stadje Kalambaka wat aan de voeten van Meteora ligt. Het is een schattig, pittoresk dorp met gezellige taverna’s gelegen vlak naast de rivier Pinios.

Let's Meet in ThessalonikiKastoria

Dag 4/5: Kalambaka – Kastoria

U rijdt vandaag naar de streek en het plaatsje Kastoria waar u twee nachten verblijft. De streek Kastoria is adembenemend mooi met hoge en lage bergen, rivieren en meren. De stad Kastoria is een parel, prachtig gelegen aan het Orestiadameer en loopt door als schiereiland in het meer. Het staat in Griekenland bekend om de bontverwerking en met zijn statige herenhuizen van de 17e en 18e eeuw die laten zien wat een rijkdom deze stad gekend heeft. In de stad aan de oevers van de rivier zijn leuke traditionele en moderne restaurants.

Leuke activiteiten in Kastoria:

  • wandelen of fietsen rondom het meer
  • kano varen of zeilen in het meer
  • het stadje Argos Orestiko, bekend om de productie van bont, kleden en tapijten, bezoeken.

Loutra Pozar - picture by Greece is Loutra Pozar

Dag 6: Kastoria – Loutra

Vandaag rijdt u door naar Loutra! Onderweg is het zeker de moeite waard de Edessa watervallen te bezoeken. Loutra staat bekend om de warmwaterbronnen die door een rivier opgesplit worden in warm en koud. In de omliggende dorpjes hoor je het water door de kanalen suizen!

Noord Griekenland | Let's Meet in ThessalonikiDe muren van Vergina

Dag 7: Loutra – Vergina

Vandaag rijdt u naar de oude hoofdstad van Macedonië, Vergina waar u de laatste nacht zal verblijven.

Vergina, staat bekend om één van de meest indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden van Griekenland. Gevonden onder een groene heuvel ligt de graftombe van Koning Philip II waar een museum is gemaakt. Talloze schatten, schilderijen en graven zijn hier gevonden en het museum wordt toegewijd aan Koning Philip II, Alexander the Great en zijn zoon Alexander IV.

Vlakbij Vergina ligt het klooster van Timios Podromus. Alleen de rit ernaar toe is al de moeite waard! De ligging van het klooster is aan de rand van de klif met uitzicht over de bergen en het meer.

Dag 8: Vergina – luchthaven Thessaloniki

RESERVEER FLY AND DRIVE