Loading...

Wandeltour | Stadswandeling Ano Poli

Wandeltour | Stadswandeling Ano Poli2018-04-01T14:21:00+00:00

Project Description

RESERVEER DEZE TOUR
betaal bij aankomst

Een stadswandeling door Thessaloniki met een Nederlandstalige begeleider is dé manier om de stad echt te leren kennen. We nemen je mee door smalle straten, via oude trappetjes naar verborgen wijken. Onderweg hoor je vele verhalen over het Thessaloniki van toen en nu. Onze wandelingen hebben een maximum van 15 deelnemers en kenmerken zich door een gezellige en ontspannen sfeer.

De oude stad, door de Grieken Ano Poli (bovenstad) genoemd, is uitermate geschikt voor een sfeervolle wandeling door ‘een ander Thessaloniki’. Hier vind je geen hoge flatgebouwen, drukke winkelstraten en toeterende auto’s. Ano poli is als een dorp midden in een drukke stad. Thessaloniki is al in 315 voor Christus gesticht. In de Romeinse tijd was de stad van grote betekenis. De stad lag namelijk langs een belangrijke handelsweg en had een eigen zeehaven. In de eeuwen die volgden, werd de stad door verschillende machthebbers overheerst. In 1917 werd een groot deel van de stad door een brand verwoest. Alleen het hoger gelegen stadsdeel Ano Poli bleef bewaard.

Stadwandeling Ano Poli Thessaloniki

Tijdens deze stadwandeling nemen we je mee door de sfeervolle straatjes van de oude bovenstad van Thessaloniki. Onderweg kom je langs verschillende bijzondere Unesco monumenten waaronder het Vlatadon klooster en de Alatza Imaret moskee. Onze Nederlandstalige begeleiders nemen je met hun verhalen mee naar het Thessaloniki van vroeger.

Let's Meet in Thessaloniki

Tijdens deze wandeling door het oude centrum van Thessaloniki worden we steeds omringd door de oude stadsmuren. Het panoramische uitzicht vanaf de resten van het oude fort is adembenemend en zal zeker een van de hoogtepunten zijn van je bezoek aan Thessaloniki.

Prijs

25,- EUR pp (voor de groepstour)
vanaf 30, – EUR pp voor de privétour (minimale deelname 4 pers)

Ontmoetingspunt

Irodou Attikou 23
54625 Thessaloniki

Wanneer

Dagelijks om 9:30 uur

Inbegrepen

Enthousiaste Nederlandstalige begeleider en een kopje koffie onderweg

RESERVEER DEZE TOUR
betaal bij aankomst

Overzicht Let’s Meet in Thessaloniki wandeltours:

Project Details

Categories: