Project omschrijving

RESERVEER DEZE TOUR

Ano Poli – de bovenstad van Thessaloniki

Ano Poli is met een mix van geplaveide steegjes, traditionele huizen en indrukwekkende monumenten de meest kleurrijke wijk van Thessaloniki.
Een begeleide stadswandeling door Ano poli – de bovenstad van Thessaloniki – is dé manier om de stad echt te leren kennen. De tour neemt je mee door smalle straten, via oude trappetjes naar verborgen wijken. Onderweg hoor je vele verhalen over het Thessaloniki van toen en nu.
De route omhoog is vooral in de zomer behoorlijk intensief. Bij deze tour word je met de taxi naar de bovenstad gebracht om van daar uit te starten met de rondleiding.

De bijzondere geschiedenis van Thessaloniki

De oude stad, door de Grieken Ano Poli (bovenstad) genoemd, is uitermate geschikt voor een sfeervolle wandeling. Hier vind je geen hoge flatgebouwen, drukke winkelstraten en toeterende auto’s. Ano poli is als een dorp midden in een drukke stad. Thessaloniki is al in 315 voor Christus gesticht. In de Romeinse tijd was de stad van grote betekenis. De stad lag namelijk langs een belangrijke handelsweg en had een eigen zeehaven. In de eeuwen die volgden, werd de stad door verschillende machthebbers overheerst. In 1917 werd een groot deel van de stad door een brand verwoest. Alleen het hoger gelegen stadsdeel Ano Poli bleef bewaard.

Stadwandeling Ano Poli Thessaloniki

We nemen je mee door de sfeervolle straatjes van de oude bovenstad van Thessaloniki. Onderweg kom je langs verschillende Unesco monumenten waaronder het Vlatadon en Osio David kloosters en het Eptapygrio gevangenis. Onze Nederlandstalige begeleiders nemen je met hun verhalen mee naar het Thessaloniki van vroeger.Tijdens de wandeling worden we steeds omringd door de oude stadsmuren. Het panoramische uitzicht vanaf de resten van het oude fort is adembenemend.

Vanaf de bovenstad wandelen we door de smalle steegjes terug naar het moderne centrum van de stad.
Als afsluiting van de tour bezoeken we de lokale markten. Hier maken we een stop om typisch Griekse zoetigheden te proeven. We sluiten af met een traditionele lunch zoals je die ook bij de Grieken thuis zou eten.

Prijs

55,- EUR pp vanaf (minimale deelname 2 personen)
vanaf 65,- EUR pp voor de privétour (minimale deelname 4 personen)

Ontmoetingspunt

Irodou Attikou 23
54625 Thessaloniki

Wanneer

Op aanvraag

Inbegrepen

Taxi van het kantoor van Let’s meet in Thessaloniki naar Ano Poli
Enthousiaste Nederlandstalige begeleider
Proeverij van traditionele zoetigheden op de Kapani markt
Uitgebreide traditionele Griekse lunch in de Modiano markt

RESERVEER DEZE TOUR

Overzicht Let’s Meet in Thessaloniki wandeltours: