Project omschrijving

Leer traditioneel Grieks koken met deze online workshop: dolmadakia. Dolmadakia, ofwel gevulde wijnbladeren, is een traditioneel Grieks gerecht dat Mirjam van haar oma heeft geleerd. Samen met haar oma selecteerden ze zorgvuldig de wijnbladeren uit de wijngaard op maat, waarna ze werden gestoomd. Ze werd vaak op haar vingers getikt door haar oma, want alle dolmadakia moesten dezelfde grootte en vorm hebben. Dit is niet gemakkelijk omdat de wijnbladeren niet altijd dezelfde grootte hebben. Oma’s trucje was om de wijnbladeren dan strakker op te rollen.

De wijnbladeren werden ook ingemaakt voor de winter en zo waren ze klaar voor gebruik (zo ontvangen jullie ze ook in jullie foodbox).

Samen met Chefkok Nikos van restaurant Ellinikon laat onze Grieks Nederlandse Mirjam jullie zien hoe je de dolmadakia zelf thuis klaar kan maken. In de online video leggen ze stap voor stap uit wat er nodig is voor de bereiding. Een aantal Griekse ingrediënten die niet in Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn, vind je in de foodiebox terug zodat je zelf thuis aan de slag kunt!

Tzatziki

Welk gerecht past er als geen ander bij dolmadakia? Tzatziki uiteraard! Toegegeven, er bestaat eigenlijk geen Grieks gerecht waar tzatziki niet bij past, vandaar dat je in deze box ook de instructievideo en het recept van tzatziki vind.

Alle producten in de foodbox komen van winkeltjes rondom de bekende foodmarkt van Thessaloniki, de Kapani markt. Mirjam is al jaren klant aan huis bij deze winkels en ook haar oma deed altijd in deze hier haar boodschappen.

Bestellen

Wil je ook leren hoe je deze heerlijke dolmadakia maakt? Je kunt de foodbox bestellen door ons een berichtje te sturen via het contactformulier. 

PRIJS

49,- euro (exclusief verzendkosten)
Verzendkosten naar Nederland: 15 euro

INBEGREPEN

  • Exclusieve Foodbox met de volgende ingrediënten die je nodig hebt om de dolmadakia en tzatziki klaar te maken: pot wijnbladeren, carolina rijst, olijfolie, tzatziki kruiden, tsipouro + een verrassing!  (Let op: verse producten en kruiden moet je zelf aanschaffen en worden niet opgestuurd)
  • Qr-code van de video waarin je in het Nederlands uitgelegd krijgt hoe je de gerechten stap voor stap maakt
  • Kookboekje met daarin de gedetailleerde recepten en leuke weetjes