Een dagje strand in Peraia

Een dagje strand in Peraia

Wist je dat Thessaloniki goed te combineren is met een dagje strand? Heerlijk als je een aantal dagen in de stad verblijft en even helemaal wilt ontspannen! Van mei tot en met september gaan er dagelijks watertaxi’s naar de badplaatsen Peraia en Nei Epivates.

Peraia

Peraia is een gezellige badplaats die het hele jaar door geopend is. Aan de kust vind je er tavernes, gezellige bars/beachbars en aan de pier staan er dagelijks vissers een visje te vangen. Peraia is echt een Grieks dorp. Er wonen veel gezinnen, elke maandag is er een lokale markt en de winkels hebben ’s middags een siësta. (Op maandag en woensdag zijn de lokale winkels alleen ’s ochtends geopend, op zondag zijn ze gesloten).

Het strand loopt rustig af in de zee en is geschikt voor iedereen! Er zijn gratis douches aan het strand en de tavernes lopen tot aan het strand, dus je kunt heerlijk op het strand van je lunch of een drankje genieten. En heb je na al het cultuur snuiven nou zin in iets typisch Nederlands? In Peraia, aan de pier, vind je een stroopwafelwinkel!

Hoe kom je er?

Met de boot: de opstapplaatsen voor de watertaxi zijn bij de haven en bij de Witte Toren. Een kaartje kost €3,50 per rit en de reistijd is circa 50 minuten.

Met het openbaar vervoer: vanaf af het centrum neem je bus 2, 3 of 8 naar IKEA. Hier stap je over op bus 72 naar Peraia. Een buskaartje kost €1,20 per persoon (enkele reis) en deze kan je in de automaat van de bus kopen of bij een kiosk. Vanaf het centrum naar IKEA is de reistijd circa 45 minuten, vanaf IKEA naar Peraia is het circa 20 minuten.

2018-03-09T10:09:28+00:00