Site pictogram Fietstours, wandeltours, fly and drive | Let's Meet in Thessaloniki

Een kijkje in de Griekse keuken van Thessaloniki

Houd jij van traditioneel Grieks eten? Dan is een bezoek aan Thessaloniki echt iets voor jou! Thessaloniki is namelijk het culinaire paradijs van Griekenland. Waarom dat zo is? Dat is makkelijk te verklaren. De overheersing van de Ottomanen en de grote aanwezigheid van de Joden zorgt nog steeds voor smaakvolle sporen en verrassende combinaties in de keuken. De kleurrijke geschiedenis zorgt voor een bont pallet aan gerechten. Pittige Armeense kruiden, authentieke Griekse recepten en ingrediënten maken de keuken van Thessaloniki bijzonder. De locals weten echt wat lekker eten is. 

De Griekse keuken van Thessaloniki

Trek gekregen? Volg gewoon je neus. Op iedere hoek van de straat vind je wel iets lekkers! De Bougatsa en Koulouri mag je zeker niet missen. Zonder dit populaire ontbijt te proberen is je bezoek aan Thessaloniki niet compleet.

Wil je nog meer proeven? Je culinaire reis begint op de Kapani en Modiano markt. Altijd een ‘Kalimera’ en een glimlach. De winkeliers openen niet alleen hun winkel maar ook hun hart. Wist jij dat de stad al sinds de Byzantijnse tijd centraal lag aan de handelsweg naar het Midden-Oosten?  kruiden maken de gerechten van Thessaloniki onweerstaanbaar. De geur ervan is overheersend aanwezig op de markt.

Waar moet je zijn voor de lokale sfeer en smaak?

Thessaloniki staat bekend om haar gastvrijheid. Een vast onderdeel van deze gastvrijheid is een gratis nagerecht van het huis. Zoek je iets speciaals? Dan is lunchen tussen stamgasten en marktlieden in de overdekte Modiano markt echt heel bijzonder! Hier proef je gerechten die de Griekse oma’s al jaren lang klaar maken. Samen met de kok stel je je bord samen.

Het bruisende nachtleven vind je in de speciale uitgaanswijken Ladadika en Valaritou. Ben je opzoek naar nog meer leuke tavernes? Deze vind je in de autovrije steegjes.

Houd jij ook van koken?

Ben je na het lezen van deze blogpost enthousiast geworden over de Griekse keuken? Maak je eigen smaakvolle herinneringen en duik samen met Mirjam van Let’s Meet in Thessaloniki de keuken in. Ervaar haar passie voor de Griekse keuken. Samen boodschappen doen op de Kapani Markt zal voor jou onvergetelijk zijn. Griekse koffie tussen de locals hoort daar natuurlijk ook bij. Boek hier de tour!

De keuken van Thessaloniki naar Nederland halen? Dat kan! We bieden de kookworkshop ook online aan. In de video legt Mirjam stap voor stap uit hoe jij de gerechten thuis maakt. De Griekse ingrediënten sturen we in een mooie foodiebox naar je op.

Post uit Thessaloniki is altijd leuk, maar de inhoud van deze foodiebox maakt het heel bijzonder. Naast de Griekse producten vind je ook het kookboekje en de instructie video in de box! Bestel hier de foodiebox!

Mobiele versie afsluiten