Hoe maak je een stedentrip leuk voor kinderen? Een vraag waar veel ouders mee worstelen. De meeste kinderen vinden het niet leuk om urenlang door de stad te slenteren. Uren lang ‘oude stenen’ en pittoreske kerkjes te bewonderen. Maar wat doe je dan in een stad? Gelukkig heeft Thessaloniki heel veel leuks waardoor ook de kinderen genieten. In dit blog zijn de 7 leukste activiteiten voor kinderen in Thessaloniki beschreven.

Escapetour

Dit spel speel je op een tablet of mobiele telefoon. Als gezin, of in teams tegen elkaar. De verschillende opdrachten zorgen ervoor dat je wél alle highlights ziet, maar dat de kids zich geen moment vervelen. Je reist terug naar de tijd van Alexander de Grote. In een spannend verhaal en via verschillende opdrachten help je hem aan de stad te ontsnappen. Wie vind als eerste de geheime uitgang? Dit is één van de leukste 7 activiteiten voor kinderen in Thessaloniki.

Boek hier jouw escapetour.

Klimmen en klauteren

De lange boulevard staat bekend om de speeltuinen, sport- en skateparkjes. Terwijl je zelf geniet van de zon, zijn je kinderen druk aan het spelen. Een leuke uitvalbasis na een drukke dag!

Waterpret in Thessaloniki

Op 15 minuten rijden vanaf Thessaloniki ligt Waterland; een waterpark voor jong en oud! Van steile glijbanen tot aan een zen pool.

De leukste activiteiten voor kinderen - waterpretDe leukste activiteiten in Thessaloniki - waterpretDe leukste activiteiten voor kinderen - waterpret

 

 

 

 

 

 

 

 

Waan je in een bijzondere wereld

Noesis is een leuke plek voor gezinnen die technologie en astrologie interessant vinden. Er zijn tentoonstellingen over verschillende onderwerpen zoals elektriciteit, autotechniek en magnetisme. Je kunt er van alles doen. Zo is er een stimulator waardoor je kunt zweven rond de maan of zwemmen langs witte haaien. In de simulator waan je je in een bijzondere wereld. Vanaf 7 jaar en vanaf 1.20m lang mag je erin. Ook heeft Noesis knutselwerkplaatsen waar je kleintje lekker creatief aan de slag kan. Kijk op de website van Noesis voor meer informatie.

Zin in een adrenaline kick?

Houden jullie van actie? Breng dan een bezoek aan Magic Park. Hier vind je verschillende attracties voor jong en oud!

magic park

 

piratenbootDe piratenboot

De Arbella Cruise is een leuke boottocht voor jong en oud. Op de kade bij de boulevard nodigt een piraat je uit om mee te varen. De boot vertrekt de hele dag door en je hoeft niet te reserveren. De route gaat door de baai en de entree is gratis. Je betaalt alleen een drankje aan boord. Een super leuke activiteit voor het hele gezin.

 

 

Ontdek Thessaloniki op een Nederlandse Cortina fiets

Op de fiets ga je super snel langs alle bekende highlights. Je zult zien dat ook de kinderen het leuk vinden om selfies te maken voor hun instagram op de bekende plekjes. We komen langs de Witte toren, het umbrella kunstwerk, de foodmarkten en nog veel meer.
Geen saaie verhalen in een taal die ze niet begrijpen maar leuke weetjes in het Nederlands. Gezellig samen met andere gezinnen of privé met je eigen gezin, bij ons kan het allebei.
Reserveer je fietstour hier.

De spullen van je kinderen bij elkaar houden? Dat is makkelijk met een kinderrugzak! De volgende rugzak is leuk voor meiden en jongens. Bestel hier om geen spullen kwijt te raken.