Site pictogram Fietstours, wandeltours, fly and drive | Let's Meet in Thessaloniki

Overwinningsboog van Thessaloniki

De overwinningsboog van Thessaloniki

Het complex van Galerius

Een indrukwekkende bezienswaardigheid in Thessaloniki is de overwinningsboog van Galerius. Deze wordt ook wel ‘Kamara’ genoemd door de locals. Het herinnert je eraan hoe Thessaloniki door de eeuwen heen is veranderd. Deze bezienswaardigheid had orgineel drie bogen, maar alleen het middelste gedeelte is over gebleven. De Rotonda, de overwinningsboog en het Octagon paleis waren vroeger met elkaar verbonden als één geheel. Het complete complex van Galerius is indrukwekkend en ligt voor een groot deel nog onder de grond. Als je richting het Octagon paleis loopt, kun je ook nog delen van de verbindingshallen zien.

Het verhaal van Galerius als een stripverhaal

Op de boog zie je Galerius zijn leven bijna als een stripverhaal afgebeeld staan. Als je goed kijkt, zie je een paar belangrijke gebeurtenissen uit zijn leven. Zijn overwinning op de Perzen is daar één van. Je ziet dat de Perzen heel klein zijn afgebeeld. Dit was om te laten zien dat ze niet belangrijk waren. Galerius is veel groter afgebeeld, omdat hij veel belangrijker was. Aan de onderkant zie je zijn gevechten tegen de Perzen.  Als je goed kijkt kun je olifanten en leeuwen zien. Deze dieren werden in de strijd gebruikt.

Voor de romanticus in Thessaloniki

Deze bezienswaardigheid in Thessaloniki wordt ook beschouwd als een romantische plek. Dit is eigenlijk de belangrijkste ontmoetingsplek in Thessaloniki. Het ligt in het centrum en iedereen weet waar het is. Vroeger werden bruiloft partners hier gekozen. Tegenwoordig is het ook een ontmoetingsplek, vooral voor studenten en business.

Bezoek aan de overwinningsboog

Je kunt ervoor kiezen om zelf een bezoek te nemen aan de overwinningsboog van Thessaloniki of onder leiding van een officiële gids. Een gids leert je kennis maken met de geschiedenis van het overwinningsboog. Heb jij interesse in een tour met een officiële Engelstalige gids? Neem contact met mij op en ik informeer je over de mogelijkheden en prijzen.

Mobiele versie afsluiten