Ano Poli is de oude stad van Thessaloniki en is zeer geschikt voor een sfeervolle wandeling door ‘een ander Thessaloniki’. Hier vind je geen hoge flatgebouwen, drukke winkelstraten en toeterende auto’s.  Thessaloniki is al in 315 voor Christus gesticht. In de Romeinse tijd was Thessaloniki van grote betekenis. De stad lag namelijk langs een belangrijke handelsweg en had een eigen zeehaven. In de eeuwen die volgden, werd de stad door verschillende machthebbers overheerst. In 1917 werd een groot deel van de stad door een brand verwoest. Alleen het hoger gelegen stadsdeel Ano Poli bleef bewaard.

Ano Poli is gebouwd op de helling van het Chortiatis gebergte. Hierdoor is het handiger om via de taxi naar boven te gaan en vervolgens wandelen naar beneden te gaan. Via de sfeervolle straatjes van de oude bovenstad van Thessaloniki. Stap uit op het hoogste puntje van de stad, waar je als eerste de Eptapyrgio gevangenis kunt gaan bezoeken. Één van de beruchtste gevangenis van Griekenland.

Tijdens deze wandeling zul je gaan begrijpen waarom Ano Poli door de locals ‘het balkon van Thessaloniki’ wordt genoemd. Vervolg je weg langs verschillende Unesco monumenten waaronder het Vlatadon en Osio David klooster. Geniet ook van het aanzicht op de oude stadsmuren en het adembenemend panoramisch uitzicht over de stad.

Boek hier de wandeltour!