Houd jij van lekker eten én van de Griekse cultuur, dan is het sardientjesfestival in Kalamaria echt iets voor jou! In het gezellige Kalamaria, dat bekend staat om zijn knusse haven, vindt dit evenement ook dit jaar traditiegetrouw weer plaats. Zoals gebruikelijk gebeurt dit in de aanloop naar de viering van Agia Paraskevi, de beschermheilige van de wijk Nea Krini. De lokale vissers hebben het sardientjesfestival ingevoerd en hopen zo op een goed visseizoen met volle netten.

Wat kun je verwachten?

Onder het genot van de muziek van lokale bands kun je gratis smullen van geroosterde sardines. Maar dat niet alleen, er is namelijk ook brood, salade en retsina te proeven. Retsina is een populaire Griekse wijnsoort die een bijzondere smaak heeft vanwege de hars die erin wordt verwerkt. Een avondje boordevol Griekse gezelligheid dus!

Waar moet je zijn?

Het sardientjesfestival vindt op woensdag 25 juli plaats op het Oulof Palme plein in Nea Krini, Kalamaria.
Aanvang: 21.30

Fietsen naar Kalamaria

Ben je na je bezoek enthousiast geworden over Kalamaria, dat geldt als een van de mooiste wijken van Thessaloniki? Dan kun je bij met Let’s meet in Thessaloniki ook deelnemen aan de Kustlijn tour. Je start dan vanuit het hart van het centrum van Thessaloniki. Via de boulevard fiets je naar Kalamaria, waar je gaat genieten van een heerlijke lunch vlakbij de haven. Onderweg geniet je van de mooiste uitzichten!